Pomembno obvestilo: trenutno naročanje preko spletne trgovine ni mogoče. V kolikor želite kaj naročiti nas lahko kontaktirate tukaj.

Zaradi ustvarjanja naravne in prijetne mikroklime, se je ta način gradnje izredno uveljavil v poslovnih in stanovanjskih bivalnih prostorih. Ob tem zagotavlja najbolj ekonomično razmerje med vloženimi sredstvi oz. ceno in kakovostjo končnega izdelka. Investitorju, privatnemu ali poslovnemu, omogoča, da se s pravilnim izborom izvedbe izogne težavam in stroškom ki spremljajo konvencionalno gradnjo, ter svoj gradbeni problem reši boljše, ceneje in hitreje.
Ne glede na tempo, ki ponavadi spremlja vsak gradbeni projekt je naše vodilo naslednje:

  • zagotoviti čas, znanje in možnosti, da se stranka odloči ter naroči kakovostno in cenovno najprimernejšo rešitev,
  • spoštovanje dogovorjenih obveznosti,
  • garancija za dobro opravljeno delo in vgrajene materiale.

Da bi ohranili konkurenčno prednost na trgu ter dvignili nivo lastnega znanja in izkušenj, že od ustanovitve načrtno skrbimo za naš nadaljnji razvoj. Pri tem je bistvenega pomena vlaganje časa in sredstev za:

  • nenehno spremljanje novosti in smernic v suhomontažni gradnji v Evropi in svetu,
  • sodelovanje s projektanti in arhitekti pri iskanju optimalnih izvedbenih rešitev,
  • izobraževanje zaposlenih na strokovnem področju.

Vse to pa Vam zagotavlja, da ste se odločili za pravega partnerja pri gradnji!

Obiščite nas, pokličite po telefonu: 041 220 441 ali pošljite elektronsko sporočilo: boris@tehnoles.si.

 

Prednosti suhogradnje:

Prijazno do okolja

Mavčno-kartonske plošče so narejene iz mavčnega jedra, ovitega z obeh strani s kvalitetnim posebnim kartonom. Mavec je popolnoma brez vonja in v njem ne nastajajo in se ne sproščajo nobene snovi, ki bi bile škodljive za zdravje. Te odlične lastnosti mavca se dopolnjujejo z okolju prijazno pripravo in proizvodnjo.

Uravnava klimo

Mavčno-kartonske plošče zaradi velikega deleža por na poseben način uravnavajo količino vlage v prostoru. Gradbeni materiali z velikim deležem makro por lahko za določen čas vsrkajo odvečno vlago iz prostora in jo nato v trenutku, ko postane zrak bolj suh, znova oddajajo v prostor. Tako delujejo ti materiali kot uravnavalci klime.

Negorljivost

Lastnost mavčno-kartonskih plošč RIGIPS, da ščitijo pred požarom, je posledica sestave mavčnega jedra plošče. Mavec v trdnem stanju zadržuje ca. 20% kristalno vezane vode. To ustreza pri 15 mm debeli mavčno-kartonski plošči ca. 3 litrom vode na kvadratni meter. V primeru požara deluje ta kristalno vezana voda kot vgrajena gasilna voda.

Prijetno bivanje

Materiali na površini prostorov vplivajo na prijetno bivalno počutje stanovalcev. Gradbeni materiali z nizko sposobnostjo prevajanja toplote (npr. mavec, les) sodijo med tople in bivalno prijetne.Gradbeni materiali iz mavca še povečujejo splošno počutje bivanja.

Varčna pri denarju in času

Sistemi RIGIPS vam ponujajo kvalitetno izdelavo notranjih prostorov od kleti do podstrešja ob velikih prihrankih stroškov. Lahke konstrukcije montažne gradnje zmanjšujejo obtežbo na nosilno konstrukcijo. Instalacije lahko vodimo po votlih vmesnih prostorih na najcenejši način. Preizkušeni način suhe montažne gradnje omogoča kratek čas gradnje in zelo hitro uporabo zgrajenih prostorov.

Toplotna izolativnost

Naše zemljepisne širine ne sodijo med ravno od sonca dobro ogrevane pasove Zemlje. Zato ni dobra toplotna izolacija noben luksus, ampak pomembna zaščita prostora za zdravo bivanje. Sistemi RIGIPS ponujajo cenovno ugodne toplotne zaščitne sisteme za celotne zgradbe.

Zvočna izolativnost

Sistemi RIGIPS ponujajo odlično zaščito pred prebojem zvoka. Dvoslojne konstrukcije z zvočno mehkimi upogljivimi membranami (plošče RIGIPS) z nihanjem uspešno razgrajujejo učinke zvočnega valovanja. Preostalo zvočno energijo dodatno absorbirajo s pomočjo zračnih medprostorov in zvočnih izolacij (mineralna volna v medprostorih).

Prenašanje obtežb

S primernimi sredstvi za pritrjevanje lahko varno pritrdimo predmete na konstrukcijo RIGIPS na vsakem mestu. Obstajajo različni obešalniki za slike, kakor tudi vijaki z vložki za votle prostore, prirejeni za različne oblike oz. obtežbe predmetov, ki jih nameravamo obesiti. Težje predmete obešamo trajno na posebno izvedene konstrukcije.