TehnoLES d.o.o., Pesnica pri Mariboru 32 D, 2211 Pesnica pri Mariboru
02 655 44 44
trgovina@tehnoles.si

ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKI

Spletna trgovina TEHNOLES (https://www.tehnoles.si.) se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z zakonom. Spletno mesto za nedoločen čas oz. do prejema preklica s strani posameznega uporabnika hrani naslednje podatke registriranih uporabnikov spletne trgovine: ime in priimek, e-poštni naslov, morebitno ime podjetja, kontaktni telefon, primarni naslov in naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije, naročil in arhiv komunikacije, IP naslov ter vsebino brskanja po spletni strani.

Navedene osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo z registriranimi uporabniki spletne trgovine TEHNOLES, kot so na primer pomoč pri odkrivanju nezaželene pošte (SPAM). Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za neregistrirane uporabnike pa za čas do izpolnitve naročila hranimo naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, morebitno ime podjetja, kontaktni telefon, primarni naslov in naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum naročil, arhiv komunikacije in IP naslov ter vsebino brskanja po spletni strani.

Podatke o vas bomo zbrali med postopkom nakupa v naši spletni trgovini.

Uporabljamo Secure Sockets Layer (kratica SSL / SSL certifikat), ki je kriptografski protokol, kateri omogoča varno komunikacijo na medmrežju, na primer pri brskanju po spletu in med e-poštnim komuniciranjem. Uporabljamo pa tudi Wordfence Security, kateri pomaga zaščititi spletno stran pred različnimi varnostnimi grožnjami.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-poštnega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Ob morebitni izgubi gesla ali uporabniškega imena ter ob večjih posodobitvah spletne strani ne zagotavljamo, da bodo vsa predhodna naročila ponovno dostopna.

Če nalagate slike na spletno mesto, se morate izogibati nalaganju slik z vgrajenimi lokacijskimi podatki (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in pridobivajo vse podatke o lokaciji iz slik na spletni strani.

Na spletni strani uporabljamo obrazec za stike (kadar nam pošljete e-pošto/sporočilo). Podatke kot so ime, e-poštni naslov, zadeva in vsebina sporočila hranimo vendar jih ne posredujemo tretjim osebam in jih ne uporabljamo za tržne namene.

Medtem ko obiščete našo spletno stran oz. spletno trgovino, bomo sledili:

Izdelki, ki ste si jih ogledali:  na primer, za prikaz izdelkov, ki ste jih nedavno ogledali.
Lokacija, naslov IP in vrsta brskalnika: to bomo uporabili za namene, kot so naprimer pošiljanje.
Naslov za dostavo: Prosili vas bomo, da vnesete podatke preden boste oddali naročilo, tako da bomo seznanjeni s tem, kam poslati naročeno blago.
Uporabili bomo tudi piškotke, da bi spremljali vsebino košarice, medtem ko brskate po našem spletnem mestu.

Ko kupujete od nas, vas bomo prosili, da nam posredujete podatke, vključno z vašim imenom, naslovom za izstavitev računa, naslovom za dostavo, e-poštnim naslovom, telefonsko številko, kreditno kartico / podatki o plačilu in neobveznimi podatki o računu, kot so uporabniško ime in geslo. Te podatke bomo uporabili za namene, kot so:
Pošiljanje informaci kupcu (vam) o vašem računu in naročilu.
Odgovore na vaše zahteve, vključno z vračili in pritožbami.
Proces plačila in preprečevanje goljufij.
Nastavite “računa” za našo trgovino.
Izboljšanje ponudbe v naši trgovini.
Če ustvarite račun, bomo shranili vaše podatke, ki bodo uporabljeni za prihodnja naročila.
Podatke o naročilu bomo hranili za  davčne in računovodske namene.
Shranili bomo tudi komentarje ali mnenja v primeru, da jih boste na naši spletni strani napisali / objavili.

 

Ukinitev registracije

Če želite ukiniti vašo registracijo, to sporočite na elektronski naslov infotehnoles@gmail.com. Za preverjanje prisotnosti podatkov, vas bomo kontaktirali in vam dokončno potrdili ukinitev vaše registracije. Zahtevek za ukinitev registracije mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun odprt. V roku 14 delovnih dni od prejema vaše zahteve za ukinitev registracije, bomo zbrisali vaše osebne podatke in vas o tem tudi obvestili.

 

Piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite, da shranite svoje ime, e-poštni naslov, spletno mesto ter druge podobne podatke v piškotkih. Ti piškotki se uporabljajo za vaše udobje, tako da vam drugič ni treba ponovno izpolniti podrobnosti oz. polj. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Če imate račun in se prijavite na to spletno mesto, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in je zavržen, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo nastavili več piškotkov, hranijo se podatke za prijavo in izbrane vsebine za prikaz na zaslonu na zaslonu. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki za prikaz vsebin na zaslonu pa trajajo eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če urejate ali objavite članek oz. komentar, bo dodatni piškotek shranjen v vašem brskalniku. Ta piškotek ne vključuje osebnih podatkov in preprosto označuje identifikacijsko številko objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so pomembni za delovanje spletnih mest in so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev, ki izboljšujejo uporabnikovo izkušnjo. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

 

NAZIV PIŠKOTA

NAMEN

TRAJANJE

wp_woocommerce_session

Ta piškotek omogoča spletno trgovino

2 dni

wp-settings-time-1

Ta piškotek nam omogoča uspešno delovanje  CMS urejevalnika

1 leto

wp-settings-1

Ta piškotek nam omogoča uspešno delovanje  CMS urejevalnika

1 leto

wordpress_test_cookie

Ta piškotek nam omogoča uspešno delovanje  CMS urejevalnika

Do konca seje

wordpress_sec

Ta piškotek nam omogoča uspešno delovanje  CMS urejevalnika

Do konca seje

wordpress_logged_in

Ta piškotek nam omogoča uspešno delovanje  CMS urejevalnika

Do konca seje

woocommerce_items_in_cart

Ta piškotek omogoča spletno trgovino

Do konca seje

woocommerce_cart_hash

Ta piškotek omogoča spletno trgovino

Do konca seje

gadwp_wg_default_swmetric

Ta piškotek nam omogoča uspešno delovanje  CMS urejevalnika

1 leto

gadwp_wg_default_metric

Ta piškotek nam omogoča uspešno delovanje  CMS urejevalnika

1 leto

gadwp_wg_default_dimension

Ta piškotek nam omogoča uspešno delovanje  CMS urejevalnika

1 leto

_gid

Statistika ogledov strani

1 dan

_gat

Statistika ogledov strani

1 dan

_ga

Statistika ogledov strani

2 leti

 

Drugi / nepredvideni piškotki

Glede na način delovanja spleta in spletišč popolnega pregleda nad piškotki, ki jih prek našega spletišča razširjajo tretje osebe, vedno ne moremo imeti. To še zlasti velja za tiste spletne strani, ki vsebujejo tako imenovane vdelane elemente: besedila, dokumente, slike ali kratke filme, ki jih je shranil nekdo drug, so pa prikazani na našem spletišču ali prek njega.  Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.
Če na tem spletišču naletite na kak piškotek, ki ni naštet na zgornjih seznamih, nas obvestite. Ali pa se obrnite neposredno na zadevno tretjo osebo in se pozanimajte o tem, kakšne piškotke uporabljajo in v kakšne namene, kolikšna je njihova življenjska doba in kako vam zagotavljajo zasebnost.

 

Kako zavrnem in izbrišem piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Kakorkoli, če želite, lahko piškotke zavrnete ali blokirate, tako da spremenite nastavitve brskalnika – za več informacij glejte funkcijo “Pomoč” v vašem brskalniku. Prosimo upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Če ne želite uporabe piškotkov, jih boste morda zato morali aktivno zbrisati ali blokirati. Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem, kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, se prosimo obrnite na priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona. Vedite, da boste z zavrnitvijo uporabe piškotkov še vedno lahko obiskovali naše spletne strani, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

Google Analytics – izjava o zasebnosti

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev družbe Google Inc (“Google”). Google Analytics uporablja “piškotke”, besedilne datoteke, ki so shranjene na uporabnikovem računalniku, da bi na spletni strani analizirali, kako uporabniki uporabljajo spletne strani. Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi te spletne strani (vključno z IP naslovom uporabnikovega računalnika) bo poslan in shranjen pri Googlu na strežnikih v Združenih državah Amerike. Google uporablja te podatke, da lahko oceni, kako se uporablja spletno stran, da pripravi poročila o dejavnosti za operaterje spletnih strani in za zagotavljanje drugih storitev v zvezi z dejavnostjo spletne strani in interneta. Google lahko te informacije posreduje tretjim osebam, če tako zahteva zakon, ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu podjetja Google. Google ne bo povezal uporabnikovega IP naslova s kakršnimi koli drugimi podatki, ki jih hrani. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov z izbiro ustreznih nastavitev na brskalniku. Vendar je potrebno upoštevati, da uporabnik morda ne bo mogel uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani uporabnik daje Google-u soglasje za obdelavo podatkov na način in za namene, kot je navedeno v tekstu.

Katere osebne podatke držimo in kako jih lahko spremenite?

Poročilo o vaših osebnih podatkih, katere hranimo lahko pridobite z sporočilom na naš email naslov infotehnoles@gmail.com. Vaše sporočilo moramo prejeti z e-mail naslova katerega ste uporabljali pri prijavi ali nakupu. Na vpisan e-mail naslov boste prejeli obvestilo o zahtevku in povezavo s katero boste potrdili lastništvo e-mail naslova. Po potrditvi lastništva vam bomo poslali poročilo o podatkih. V primeru, da potrebujete pomoč ali imate dodatna vprašanja, ki se nanašajo na varstvo osebnih podatkov nas kontaktirajte na infotehnoles@gmail.com.

Če imate na tej spletni strani račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki jih moramo hraniti v administrativne, pravne ali varnostne namene.

Odveza odgovornosti

Vsebino objavljeno na spletnih straneh trgovine TEHNOLES, ni dovoljeno uporabljati v komercialne namene. TEHNOLES d.o.o. zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani, vendar ne prevzema nobenih garancij o njeni ažurnosti in/ali natančnosti. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. TEHNOLES d.o.o. ali katerikoli izmed drugih pravnih ali fizičnih oseb, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi spletne trgovine TEHNOLES, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh in straneh spletne trgovine TEHNOLES ali za kakršnekoli tehnične napake. Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni trgovini. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnost za nepravilnost podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala v spletni trgovini TEHNOLES. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe.

 

 

V primeru, da potrebujete pomoč ali imate dodatna vprašanja, ki se nanašajo na varstvo osebnih podatkov nas kontaktirajte na infotehnoles@gmail.com.

 

TEHNOLES d.o.o. si pridružuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletne trgovine TEHNOLES kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.