1. Akcija!
  Rigips
 2. RIMANO 6-30 25kg

  RIMANO 6-30 je ročni omet na osnovi mavca za notranje površine, posebej primeren za obnovitvena dela. Je enoslojni ročni omet za glajenje čistih, suhih in vpojnih podlag. 


  Ident: 60460
  Proizvajalec: Rigips
  Enota mere: VRE
  Zaloga:
  Na zalogi

  Najnižja cena zadnjih 30 dni:23,2593 €/VRE
  Vaša cena z DDV:16,2815 €/VRE
  -30%
  Količina:
  -
  +
  Načini plačila
  Vprašanje strokovnjaku
  100% varen nakup

Opis izdelka

Rimano 6-30 je enoslojni ročni omet za glajenje čistih, suhih in vpojnih podlag. Visoka kakovost oprijema in površinska gladkost. Primeren je kot podlaga za barve, tapete in polaganje ploščic. Še posebej velika paropropustnost - zato odličen regulator zračne vlage v prostoru. Enostavna uporaba - visoka zmogljivost – velika izdanost ometa. 

Področja uporabe

Rimano 6-30 je izravnalni ročni omet za ročno ometavanje površin zidov in stropov iz betona, opeke in porobetona v notranjih prostorih z normalno vlago, vključno s stanovanjskimi kuhinjami in kopalnicami. Idealen izdelek za sanacije. Primerna podlaga za naknadno polaganje keramike.

Sestava

Suha mešanica iz mavca, apnenega hidrata in perlita, z dodatki za boljšo obdelavo.

Podatki o izdelku

Razmerje mešanja cca.1,2 kg / 1 L vode
Čas obdelave cca. 60 min.
Najmanjša debelina ometa Stena: 6 mm
Strop: 6 mm
pri keramiki: 10 mm
Lahke gradbene plošče: 15 mm
Poraba materiala Površina: ca. 0,8 kg/m²/mm
Trdnost Tlačna trdnost: > 2,5 N/mm²
Natezna trdnost: > 1,0 N/mm²
Gradbeno fizikalni podatki Difuzijska upornost: μ=10
Razred odziva na ogenj A1
Velikost pakiranja 25 kg
Skladiščenje Skladiščiti na suhem. Rok uporabe najmanj 12 mesecev. Ţe odprte vreče tesno zapreti in uporabiti v roku 3 mesecev.

Priprava in izvedba

Gradbiščni pogoji

Zrak, material in podlaga morajo biti segreti vsaj do temperature +5°C. Podlaga mora biti trdna, čista, suha in brez prahu in ostankov opažnega olja.

-

Predpriprava

Pri močno vpojnih podlagah in glede na debelino nanosa, priporočamo nanos Rikombi-Grund prednamaza, enako priporočamo tudi pri zidnih površinah, sestavljenih iz različnih gradbenih materialov, ki imajo različne vpojnosti. Pri slabo vpojnih podlagah ni potreben nanos nikakršnega prednamaza. Večje betonske površine je potrebno predhodno premazati z Rikombi-Kontakt premazom. Sveţih betonskih površin ne smemo ometavati z Rimano 6-30 ročnim ometom.

-

Izvedba

Približno 1,2 kg ročnega ometa Rimano 6-30 stresite v 1 l vode v čisto posodo. Počakamo, da material zori v posodi cca 5 minut. Nato premešamo vsebino vedra ročno ali pa z mešalnikom (pri nizkih obratih) v zmes v kateri ni nobenih grudic. Dovoljeno je dodajanje suhe zmesi dokler ne dobimo želene gostote. Z ometaško letvijo nanesemo omet v enem sloju na površino in ga s H letvijo porežemo. Ko se omet strdi do določene mere, ga narahlo poškropimo in ga prevlečemo z mokro gobo in končno zagladimo.

RIMANO 6-30 25kg
Ocena artikla:      0   Število ocen: 0
(ocenjujejo lahko le registrirani uporabniki)
Ni komentarjev za ta artikel.
Pošlji informacije o tem izdelku:
 
Dodajte svoje sporočilo:
Vpišite svoj e-poštni naslov:
 
Opomba: Vaš e-poštni naslov je uporabljen samo za informacijo prejemniku, od koga je e-poštno sporočilo in v primeru težav pri pošiljanju. Vaš ali prejemnikov e-poštni naslov se ne bo uporabljal za noben drug namen.