1. Akcija!
  Rigips
 2. RIMANO GLET XL 25kg

  Rigips Rimano Glet XL je zelo fina in svetla mavčna izravnalna masa za notranje prostore. Uporablja se za glajenje in izravnavo stenskih in stropnih površin.


  Ident: 112944
  Proizvajalec: Rigips
  Enota mere: VRE
  Zaloga:
  Na zalogi

  Najnižja cena zadnjih 30 dni:24,3939 €/VRE
  Vaša cena z DDV:17,0757 €/VRE
  -30%
  Količina:
  -
  +
  Načini plačila
  Vprašanje strokovnjaku
  100% varen nakup

Opis izdelka

Rigips Rimano Glet XL je zelo fin in svetel proizvod idealen je kot podlaga za pleskanje sten in stropov, kakor tudi za umetniška glajenja sten. Odprti čas obdelave Rigips Rimano Glet XL znaša cca 90 minut. Posebni dodatki v Rigips Rimano Glet XL omogočajo izredno lahko in hitro obdelavo. Prednost je tudi izredno majhna poraba, lahko se nanaša na ravne podlage, kakor tudi na neravne. Rigips Rimano Glet XL je mogoče uporabiti v eno ali dvo slojnih nanosih za končanje stene. Če se Rigips Rimano Glet XL uporablja v dveh slojih lahko delate mokro na mokro in s tem prihranite čas.

Področja uporabe

Izdelek Rigips Rimano Glet XL je zelo primeren za nanašanje na betonske površine, ki smo jih predhodno premazali s prednamazom Rikombi - Kontakt, ki nam omogoča dober oprijem na slabo vpojne podlage. Lahko se jo uporablja tudi kot izravnalni in gladilni sloj na povsem suhih apnenih, cementnih, mavčnih In porobetonskih površinah (Ytong) v prostorih z normalno vlažnostjo, kot tudi v vseh stanovanjskih kuhinjah In kopalnicah. Primeren je za zapolnjevanje lukenj In razpok v podlagi. 

Rigips Rimano Glet XL ni primeren material za zapolnjevanje stikov mavčno kartonskih plošč in za naknadno polaganje keramike.

Sestava

Fini mavec, dodatki za optimalno obdelavo, polnila in disperzija.

Podatki o izdelku

Razmerje mešanja cca. 1,5 kg / 1 L vode
Čas obdelave cca. 90 min.
Debelina nanosa 0 – 10 mm
Poraba materiala Površina: ca. 0,9 kg/m²/mm
Razred odziva na ogenj A1
Gradbeno fizikalni podatki Difuzijska upornost: μ=10
Velikost pakiranja 12,5 kg / 25 kg
Skladiščenje Skladiščiti na suhem. Rok uporabe najmanj 12 mesecev. Že odprte vreče tesno zapreti in uporabiti v roku 3 mesecev.

Priprava in izvedba

Gradbiščni pogoji

Zrak, material in podlaga morajo biti segreti vsaj do temperature +5°C. Podlaga mora biti trdna, čista, suha in brez prahu.

-

Predpriprava

Visoko vpojne podlage premazati s prednamazom Rikombi-Grund (npr.: porobeton - Ytong). Na gladke betonske površine nanesti prednamaz Rikombi-Kontakt za dober oprijem.

-

Izvedba

Približno 1,5 kg Rigips Rimano Glet XL stresite v 1 l vode v čisto posodo, pustite da zori ca. 3 minute. Nato premešamo ročno ali pa z mešalnikom (pri nizkih obratih) v zmes v kateri ni nobenih grudic.

-

Enoslojno nanašanje:
z letvijo za nanašanje v enem koraku nanesemo in zagladimo.

-

Dvoslojno nanašanje:
Maso najprej nanesemo v želeni debelini na podlago. Ko se je nanešen material strdil, porežemo odvečne dele in zaključimo glajenje z drugim nanosom s katerim le še zapiramo pore in male neravnine (vlečemo na nulo).

RIMANO GLET XL 25kg
Ocena artikla:      0   Število ocen: 0
(ocenjujejo lahko le registrirani uporabniki)
Ni komentarjev za ta artikel.
Pošlji informacije o tem izdelku:
 
Dodajte svoje sporočilo:
Vpišite svoj e-poštni naslov:
 
Opomba: Vaš e-poštni naslov je uporabljen samo za informacijo prejemniku, od koga je e-poštno sporočilo in v primeru težav pri pošiljanju. Vaš ali prejemnikov e-poštni naslov se ne bo uporabljal za noben drug namen.