1. Rigips
 2. VARIO mavčno polnilo 25kg

  Vario je fina, z dodatki izboljšana fugirna masa za fugiranje stikov mavčno kartonskih plošč, z ali brez uporabe Rigips ojačitvenega bandažnega traku, kot tudi za Glasroc F Ridurit, Glasroc F Riflex, Rigiton, Rigidur in Rigidur H plošče. 


  Ident: 154557
  Proizvajalec: Rigips
  Enota mere: KOS
  dobava: povprašaj 

  Najnižja cena zadnjih 30 dni:87,84 €/KOS
  Vaša cena z DDV:64,1232 €/KOS
  -27%
  Količina:
  Načini plačila
  Vprašanje strokovnjaku
  100% varen nakup

Opis izdelka

Vario fugirna masa je namenjena zapolnjevanju stikov z ali brez bandažnega traku, njena odlika je, da zelo malo upade v območju stika in da se da izvrstno brusiti. 

Sestava

Fini mavec, dodatki za optimalno obdelavo, polnila in disperzija.

Področja uporabe

Z Vario fugirno maso lahko fugiramo stike mavčno kartonskih plošč z t.i. Vario robom brez bandažnega ali z bandažnim trakom. Z njo lahko fugiramo stike Glasroc F Riflex plošč, z uporabo bandažnega traku. Masa je primerna tudi za fugiranje Rigidur in Rigidur H mavčno vlaknenih plošč z obliko roba SK (brez bandažnega traku) v primeru, da stojijo plošče v medsebojni razdalji 5 mm in z obliko roba AK ( z bandažnim trakom). Pri mavčnih konstrukcijah, ki so postavljene na leseno podkonstrukcijo je potrebno vedno uporabljati bandažni trak. Pri fugiranju Rigiton – luknjičastih plošč izvajamo fugiranje brez bandažnega traku. Fugirna masa Vario je izdelek s katerim lahko dosegamo stopnjo kvalitete površine Q4.

Podatki o izdelku

Razmerje mešanja ca. 2 kg / 1 L vode
Čas obdelave najmanj 40 min.
Poraba materiala stiki: ca. 0,3 kg/m²
Razred odziva na ogenj A1
Velikost pakiranja 5 kg / 12,5 kg / 25 kg
Skladiščenje Skladiščiti na suhem. Rok uporabe najmanj 12 mesecev. Že odprte vreče tesno zapreti in uporabiti v roku 3 mesecev.

 

 

 

Priprava in izvedba

Gradbiščni pogoji

Zrak, material in podlaga morajo biti segreti vsaj do temperature +5°C , ne smejo pa presegati temperature +30°C. Podlaga mora biti trdna, čista, suha, brez prahu ter zmrzali.

-

Izvedba

Postopek vmešavanja fugirne mase:
V mešalno razmerje ca. 2 kg VARIO fugirne mase stresemov cca. 1 Liter čiste vode in pustimo da zori ca. 3 min. Nato vsebino vedra ročno ali z mešalnikom (pri nizkih obratih) premešamo v zmes brez grudic. Po mešanju ne smemo več dodajati materiala v prahu, sicer se nam bodo pojavile grudice.

-

Nanašanje na stike mavčnih plošč:

Stopnja kvalitete površine Q1: Fuge in stike zapolnimo s fugirno maso in porežemo po površini. Vtisnemo Rigips bandažni trak iz steklenega voala ali iz papirja in bandažirano površino ponovno prevlečemo s fugirno maso.

Stopnja kvalitete površine Q2: S porezavanjem odstranimo vse nepravilne štrleče ostanke mase. Po strditvi maso gladimo tako dolgo, da ni več vidnega prehoda med mavčno ploščo in območjem stika. Ko se masa na stikih popolnoma posuši, lahko področje tudi pobrusimo.

Stopnja kvalitete površine Q3/Q4: Morebitne ostanke in napake, ki so ostale po izvedbi kvalitete Q2, odbrusimo. Za doseganje kvalitete Q3 ali Q4 prekitamo celotno površino mavčnih plošč v enem ali več nanosih. Po osušitvi površino pobrusimo.

Mase, ki je v vedru že začela vezati, ne smemo več uporabljati, tudi ne s pomočjo dodajanja vode. Masa, ki ji želimo tako podaljšati „odprti čas” je zelo nagnjena k tvorbi razpok. Ne mešajte je z drugimi izdelki. Uporabljajte čisto orodje, vedra in vodo!

VARIO mavčno polnilo 25kg
Ocena artikla:      0   Število ocen: 0
(ocenjujejo lahko le registrirani uporabniki)
Ni komentarjev za ta artikel.
Pošlji informacije o tem izdelku:
 
Dodajte svoje sporočilo:
Vpišite svoj e-poštni naslov:
 
Opomba: Vaš e-poštni naslov je uporabljen samo za informacijo prejemniku, od koga je e-poštno sporočilo in v primeru težav pri pošiljanju. Vaš ali prejemnikov e-poštni naslov se ne bo uporabljal za noben drug namen.